Over mij

Ik ben Wendy Tijhuis en ik ben rouwcoach in opleiding.

In mijn leven is Rouw en Verlies een heel belangrijk thema. Op meerdere manieren ken ik het gemis na verlies.

Ik vind het zo waardevol om mijn ervaringen, kennis, eigen-wijsheid weer door te geven en voor jou een veilige setting te creëren waarin jouw verlies alle ruimte mag krijgen.

Hieronder lees je mijn verhaal.

Mijn verhaal

Wanneer ik vertelde over mijn ouders bleef ik altijd heel feitelijk: ‘Mijn vader is overleden toen ik 17 was en 7 maanden later, toen ik net 18 was, overleed ook mijn moeder. Maar ik heb het verwerkt hoor. Ik heb het een plekje gegeven.’

Het was een standaardriedeltje wat ik elke keer opdreunde als het over mijn ouders ging. Ik had wel af en toe een huilbui omdat ik ze miste en de geboortes van mijn dochters drukte mij pijnlijk met mijn neus op de feiten: mijn ouders kunnen nooit op kraambezoek komen of mijn dochters zien opgroeien. 

Een spirituele verbinding voelde ik wel. Ik voelde hun aanwezigheid en voelde mij ook gesteund in de stappen die ik zette. Maar toch bleef er altijd iets wringen…….

Tot de lente van 2021. Ik was bij een energetisch therapeut geweest en in ons gesprek kwam ik erachter dat ik een alleengeboren tweeling ben (na zes weken in de buik van onze moeder werden we gescheiden). Eerst voelde ik opluchting nu ik mezelf beter snapte, maar toen was er een zwart gat vol rouw, verdriet, gemis, woede, angst. Alles kwam samen en ik kon even geen kant op.

Het voelde voor mij als een zwart gat waar ik doorheen moest. De verwerking dat ik een alleengeboren tweeling ben, de verwerking van het verlies van mijn ouders na 20 jaar (Verlate rouw). Ik mocht overal doorheen. Een diep, rauw proces waar ik dankbaar voor ben. Ik heb mezelf nog beter leren kennen.

Een belangrijk onderdeel voor mij was het erkennen van mijn levensverhaal. Het was altijd veilig geweest om de gebeurtenissen voor feiten aan te nemen. De emoties kon ik onder water drukken. Maar nu ik juist de emoties die bij de gebeurtenissen horen kon voelen en erkennen werd het leven voor mij weer draaglijk en kon ik weer vooruit. Ik ging van overleven naar leven. Ik ging van wantrouwen in het leven naar vertrouwen in het leven.

Dat gun ik jou ook.  

Leuke feitjes over mij

  • Ik ben hoogsensitief, een Manifesting Generator, ik ben een 647 (Nine Star Ki). Ik vind het heerlijk om middels verschillende methodieken naar mezelf te kijken.
  • Ik ben mama van Mia en Rosie (’16 en ’20) – heerlijke meiden die weten wat ze willen en met beide benen in het leven staan
  • Ik ben sinds 2012 samen met mijn man – een enorme liefdevolle spiegel voor mij!
  • Ik vind zelfontwikkeling heel belangrijk! Ik lees veel, volg graag trainingen/opleidingen om nog meer te leren en ik luister graag naar podcasts over zelfontwikkeling.
  • In mijn vrije tijd geniet ik van mijn meiden, lees ik veel, ben ik in de natuur te vinden of geniet ik van een me-time momentje (serie kijken, in bad, mediteren, cacao ceremonie)
  • Mijn bucket list voor 2022: Ijsbad nemen, tatoeage laten zetten en een ceremonie met plantmedicijnen bijwonen
  • Ook ben ik bezig met het schrijven van mijn eigen boek over mijn levensverhaal, maar wanneer ik die ga uitbrengen laat ik heerlijk open.