Over mij

Ik had (ze leven helaas niet meer) hele lieve ouders, maar ze kondens niets met mijn gevoelige buien. Ik voelde mij anders dan de anderen in mijn gezin. Op school was ik de voorbeeldige leerling, maar bij thuiskomst kwam alles er uit. Ik was het liefst alleen op mijn kamer. Daar voelde ik mij het veiligst en kon ik mijn eigen gang gaan. Ik vond het als kind zijnde ook lastig om een ander teleur te stellen. Het gebeurde dan ook vaak dat ik bij vriendinnetjes ging spelen terwijl ik daar op dat moment helemaal geen zin in had.

Na een turbulente jeugd kwam ik in de financiële sector te werken. Een gevoelsmens als ik had het daar vaak zwaar. Veel beslissingen werden met het hoofd genomen en er was geen of weinig ruimte voor gevoel. Ook miste ik steeds iets in mijn werk en ging ik van de ene baan naar de andere baan op zoek naar dat ene. Achteraf gezien miste ik zowel de gevoelskant als de uitdaging in mijn functies.

Toen ik moeder werd van Mia (mei 2016) durfde ik eindelijk de stap te zetten om weg te gaan uit de financiële sector. Ik wil mijn kinderen meegeven dat ze mogen doen wat ze leuk vinden, maar ik deed dat zelf niet! Ik heb toen twee jaar lang verschillende opleidingen en trainingen gevolgd om te ontdekken waar ik nou echt blij van word. Inmiddels ben ik daar achter en werk ik met ontzettend veel plezier met hoogsensitieve moeders. 

Inmiddels ben ik ook mama van Rosie (februari 2020) en moest ik na haar geboorte natuurlijk weer opnieuw wennen aan ons gezinsritme. Ik voelde al snel dat ik echt weer aan het werk moest voor de werk- en leerprikkels. Zo ben ik een veel leukere moeder. Belangrijk is dus te kijken naar de manier waarop je prikkels verwerkt én wat je nodig hebt aan prikkels.

Tijdens workshops en trainingen neem ik je mee in de wondere wereld van prikkelverwerking. Door inzicht te krijgen in jouw eigen unieke manier van prikkelverwerking leer je wat je nodig hebt om je goed te blijven voelen. En als jij je als moeder goed voelt, heeft je ook meer ruimte om met oprechte aandacht voor je kinderen te zorgen en echt te genieten.  

Ik ben zelf een hoogsensitieve High Sensation Seeker. Dat wil zeggen dat ik snel overprikkeld kan raken als ik teveel prikkels binnen krijg, maar ik heb juist wel weer bepaalde uitdaging en prikkels nodig om mij goed te voelen. Ik ben dus continu aan het voelen wat ik op dit moment nodig heb: rust of bepaalde prikkels? Dat is nogal eens een uitdaging. Maar doordat ik inzicht heb in mijn prikkelverwerking kan ik hier steeds beter op inspelen.  

 

 

 

 

 

 

Leuke weetjes over mij
 • Ik ben een hoogsensitieve High Sensation Seeker: rust en actie wisselen elkaar af
 • Moeder van twee lieve meiden: Mia (mei 2016) en Rosie (februari 2020)
 • 8 jaar partner van een nuchtere en lieve man 
 • Ik kan geen dag zonder chocolade
 • Ik ben een ochtendmens
 • Ik vind 1001 dingen leuk om te doen
 • Ik kan slecht omgaan met stress en met mensen die niet oprecht zijn
Opleidingen
 • Opleiding Sensorische informatieverwerking (kenniscentrum SIEM)
 • Opleiding gevoelig meebewegen, coaching van hoogsensitieve kinderen en volwassenen (De Maskerbloem)
 • Training Heppie Massage voor hooggevoelige kinderen (Heppie Massage)
 • Docent Kindermassage (MOOD Amersfoort)
 • Opleiding Kindermassage (Massage Academie)
 • Training Onderlinge Kindermassage voor in de klas (Touching Child Care)
X
X