Op zoek naar tips voor prikkelverwerking? Schrijf je in voor de gratis Prikkelmail! Inschrijven

Massagebehandeling voor hooggevoelige kinderen

Herken jij dit bij jouw kind?

  • Is jouw kind (hoog)gevoelig?
  • Heeft jouw kind last van prikkels en is hij vaak overprikkeld?
  • Of is jouw kind juist prikkelzoekend?
  • Heeft jouw kind last van spanning? Of is hij vaak onrustig?
  • Klaagt jouw kind over een vol of druk hoofd?

Een massage werkt ontspannend en zorgt ervoor dat je kind uit zijn hoofd komt en zijn lijf weer gaat voelen. Dit brengt rust en ontspanning voor jouw kind.

Maar het is belangrijk om naar de juiste vorm van massage te zoeken. Hieronder meer over de verschillende vormen van massage.

Verschillende vormen van massage

De strijkmassage bestaat uit het maken van strijkingen en juist die strijkingen kunnen ervoor zorgen dat een kind nog meer prikkels ervaart via de huid, ook wel tastzin genoemd. Als een kind al hoog in de prikkels zit of een stoornis heeft in de prikkelverwerking, kan hij juist overprikkeld raken.

Door middel van de drukmassage voelt een kind zijn lichaam meer en de massage geeft geen extra prikkels. De drukmassage wordt met de volle hand uitgevoerd waardoor een kind zijn lichaam meer voelt. Dit is een hele fijne massage voor hooggevoelige kinderen en voor kinderen die op zoek zijn naar meer prikkels voordat ze iets voelen. De drukmassage die ik aanbied heet ook wel de Heppiemassage®. 

De Heppiemassage® werkt ook goed voor kinderen met autisme (ASS) en ADHD.

Zowel kinderen die prikkelgevoelig zijn als prikkelzoekend hebben veel baat bij de drukmassage

Massage voor hooggevoelige kinderen 

Voor hooggevoelige kinderen is het heel belangrijk om goed naar hun lichaam te luisteren om zo te voelen wat de behoeften zijn op dat moment. Goed naar je lichaam kunnen luisteren is iets wat je kan leren en massage helpt daarbij.

Massage stimuleert het lichaamsbewustzijn. Hierdoor voelen we ons lichaam meer en dat heeft veel voordelen. Ons lichaam vertelt ons namelijk hoe we ons voelen en veel over onze balans tussen inspanning en ontspanning: moeten we het nu even wat rustiger aan doen of kunnen we nog even doorgaan?

Hoe ga ik te werk?

  1. Telefonische kennismaking: kennismaking & intake
  2. Kennismaking met jou en jouw kind: ontspanningsoefening en creatieve activiteit ter kennismaking
  3. Tweede afspraak: afhankelijk van de wensen van jouw kind; eerst nog ontspanningsoefeningen en wel of niet masseren.

Prijzen Kindermassage

Interesseformulier

Waar ben je in geinteresseerd?

Deze gegevens zijn nodig om contact met je op te kunnen nemen en worden niet gedeeld met derden. Inzenden van dit formulier is geen verplichting tot afname.

Wil jij gratis 2 Gouden Tips ontvangen hoe om te gaan met alle dagelijkse prikkels?

Wil jij gratis 2 Gouden tips ontvangen hoe om te gaan met alle dagelijkse prikkels?

Vraag een gratis telefoongesprek van max. 30 minuten aan waarin je je verhaal kan doen en vragen kan stellen. Ik probeer je direct met minimaal 2 gouden tips op weg te helpen en als er behoefte is naar meer begeleiding dan bespreken we samen de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend!

Consult aanvragen

X
X